Alla inlägg under december 2008

Av Malin - 14 december 2008 19:23

Jag har drömt en att ha en egen provdocka när jag syr kläder ganska länge. Satt och googlade lite och hittade den här från stoff och stil – en docka som man kan ställa in måtten på. Hade inte det varit perfekt? En dyr present, men ändå inte en helt otänkbar kostnad för en framtida investering.  

Av Malin - 14 december 2008 19:00

Den här hösten har jag för första gången valt att följa Idol, vilket gett mig ganska mycket att fundera över. Det påstås ganska flitigt att allting redan är uppgjort i programmet och då kan jag inte låta bli att fundera över vem det är uppgjort av. Vem tjänar på en uppgörelse? Det är uppenbarligen inte skivbolagen eftersom det i regel har gått ganska dåligt för vinnaren. Nu vet jag inte om även andra pristagaren brukar hamna på samma skivbolag, men den möjligheten finns så klart. Det vore inte särskilt svårt att ta reda på heller, men för tillfället har jag inte riktigt energi till det.


Vad tjänar TV-bolaget på att programmet är uppgjort? Det vet jag inte det heller. Jag slutade i princip följa Idol efter att Anna åkte ut och det är knappast till deras vinning. Samtidigt har jag varit en passiv TV-tittare och har alltså inte röstat någon gång. Det hade varit intressant att se siffror på hur många röster som deltagarna får in. Mycket att fundera över…

Av Malin - 14 december 2008 15:46

Var som planerat ute med Sandra igår. Dessutom följde Janne och en av hans kompisar med. Vi började kvällen på ett ställe som kallas för Smulan, där vi mötte upp min storasyster och hennes pojkvän för att dricka en Frozen strawberry daiquiri. Sandra fick en med lite överdrivet mycket is i, men det såg i alla fall ganska fint ut.


Min träning har hamnat lite i skuggan av julförberedelser och andra aktiviteter både denna och föregående vecka, men det känns som att det får vara okej att det blir så just nu. Julen är snart passerad och då är det bara att återgå till träningen som vanligt. Jag har visserligen tränat, men färre gånger än jag eftersträvar.

Av Malin - 13 december 2008 17:58

Idag har jag ännu en mer eller mindre fullbokad dag, vilket inte är särskilt vanligt under mina helger. Brukar oftast bli att jag gör mest ingenting, men som sagt - inte idag.


Har varit ute bland en mängd andra människor i jakt efter julklappar, inget enkelt uppdrag. Som tur är ska jag inte handla julklappar till särskilt många.


Blir inte mycket bloggat idag, för nu ska jag förbereda mig för en mindre välplanerad kväll med några kompisar. Att tänka ut vart man ska gå och liknande är inte det lättaste, trots att alternativet inte är oändliga.

Av Malin - 12 december 2008 22:05

Jag och Janne la ganska mycket tid på dagens matlagning, men det gott resultat. Kanske inte så bildskön mat, men det är blir det sällan. Slutligen fick vi till klyftpotatis, vilken stal en hel del tid eftersom det tog en hel evighet för mig att skala trots att det bara var till två personer, röd paprika fylld med qournfärs, gul lök, zucchini och lite ost överst. Till detta gjorde vi tsatsiki, som blev lite väl salt med ändå god. Nu ska jag se om det är något bra på TV.

Av Malin - 12 december 2008 15:37

Fredagar brukar innebära avkoppling för min del, men idag känner jag mig ganska fullbokad. Egentligen är det inga stressande aktiviteter, men det blir ändå mindre avkopplande än när man vet att man inte har några planer och kan ta allting i lugn och ro som det kommer. Har precis slutat och tänkte skriva några rader innan jag åker vidare. Idag fyller min farfar år, så nu ska jag möta upp mina systrar för att åka hem till honom och fika. Därefter ska jag och Janne åka hem till mig för att vara barnvakter, eller förkläden snarare, då min lillebror bjudit hem sin flickvän för första gången. Mina föräldrar ska på dansbandskryssning, så de kände att det är säkrast att ha någon hemma som håller ställningarna. Janne ska få en fin middag, inspirerad av den grekiska mat jag åt i Göteborg för några veckor sedan. Har inte hittat något passande recept så det blir ett litet experiment, vi får väl se hur det går…

Av Malin - 11 december 2008 19:43

Idag publicerade Aftonbladet en artikel som uppmärksammar en studie gjord i Skottland, där man kommit fram till att vissa människor instinktivt dras till fett och socker på grund av en viss gen. Det hade varit intressant att vet hur man genomfört studien. Visst, det kan säkert vara så att em del människor dras mer till onyttig mat men det känns som en väl förenklad bild av det hela. Nu vet jag som sagt inte hur studien är genomförd, mer än att man i tre tester erbjudit barn olika typer av livsmedel. Jag vill tro att man väljer livsmedel delvis beroende på ett invant mönster, men även på grund vad man ätit under dagen. Jag kan tänka mig att vetskap om exempelvis denna sötsugs-gen fungerar ganska bra som ett försvar för många människor, ett sätt att plocka bort det personliga ansvaret för vad man stoppar i sig.


Läs hela artikeln här: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3967769.ab

Av Malin - 11 december 2008 18:45

Dagens träning blev inställd, känns inte riktigt bra att träna när jag knappt sovit. Istället har jag tagit det lugnt med Janne och inväntar just nu att Du är vad du äter ska börja. Efter att det varit ska jag sova.


Julen närmar sig med stormsteg, så idag köpte vi lussebullar. Har inte smakat på dem än, men det blir i alla fall årets första. Just lussebullar brukar vi aldrig baka hemma hos mig, men ibland är det gott. Är en sådan sak som hör till. Jag hoppas snön ligger kvar till julafton, som den är nu - så blir det riktigt fint.

Presentation

Omröstning

Äter du 500 gram frukt och grönsaker om dagen?
 Ja
 Jag försöker göra det
 Nej
 Nej, jag bryr mig inte om sådant

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards