Alla inlägg under december 2008

Av Malin - 8 december 2008 09:04

Jag har börjat sova dåligt natten mellan söndag och måndag, av okänd anledning. Man skulle kunna tänka sig att jag upplever någon slags ovilja mot att helgen ska ta slut, men jag har svårt att tro det eftersom jag inte har något emot att åka till min praktikplats – snarare tvärt om. Kan det bero på att jag sover så mycket på helgen att min kropp inte vill sova mer när söndagen väl kommer? Fast då tycker jag att jag inte borde vara trött nu. Så vad problemet kan vara vet jag inte, men det känns som att det måste ha någon särskild anledning eftersom det handlar om just söndag-måndag och inte när som helst i veckan. 

Av Malin - 7 december 2008 20:35

Den senaste tiden har jag känt mig mindre och mindre sugen på mjukt bröd. Suget har inte direkt blivit större efter att jag läst kapitlet om bröd i boken Den hemliga kocken. Författaren gör en förteckning över några inte helt ovanliga brödingredienser, som man egentligen inte behöver. Det är ingredienser som jag många gånger stött på, utan att reflektera särskilt mycket över eftersom jag ändå inte vetat vad dem innebär. Tills nu. 

 

I boken beskrivs även ”bake off”-bröd, vilket är det så kallade butiksbakade brödet. När jag var och handlade idag granskade jag hyllan med ”butiksbakat” bröd lite närmare. Det står faktiskt ingenstans något om var brödet är bakat, men att det gräddas i affären blir tydligt eftersom man bakom brödhyllorna kan se bakugnarna. Precis som det påtalas i boken skapar man en känsla av att brödet är hembakat, genom sättet brödet läggs upp.

 

Egentligen har jag länge vetat att brödet levereras fryst till affären, för att sedan gräddas, men av någon anledning inbillar jag mig ändå att detta bröd skulle vara bättre än det färdigpackade. Vad är egentligen skillnaden förutom att plasten är borta? Antagligen inget mer än känslan av att brödet är hembakat.


Så vad gör man åt saken? Jag har försökt läsa innehållsförteckningar eftersom jag hoppades att de närproducerade brödsorterna skulle vara snäppet bättre, men så var inte fallet. Jag antar att det bästa alternativet är att baka sitt eget bröd. Nu funderar jag över hur det då är med knäckebröd, vilket jag i princip hållit mig till den senaste tiden. Något att ta reda på.

Av Malin - 7 december 2008 18:25

Jag har haft ännu en kravlös helg i avslappningsanda. I stors sett har jag gjort mest ingenting, vilket är ganska skönt. Jag har för ovana att pressa in så mycket det bara går på vardagarna och därför är det så skönt att ha några dagar då man mest bara tar allting som det kommer, utan planering.


I vanliga fall skulle jag ägnat en del av söndagskvällen åt att se över den kommande veckan, men idag tänker jag låta bli. Det enda jag egentligen behöver veta är vilken tid jag ska gå upp imorgon. Att avstå från viss planering har blivit ett återkommande tema för mig under den här hösten, för egentligen handlar det väl om ett behov att kontrollera saker som i sig skapar stress. Nu ska jag se om jag kan hitta lite glögg i köket.


Av Malin - 6 december 2008 21:14

Den här veckan har jag och Janne testat två av Keldas soppor: Oriental curry och Tender tomato, vilka är vegetariska. Ett packet räcker gott och väl till två personer och i båda har vi lagt i bitar av potatis, gul lök och quornbitar, vilket har blivit gott. Lite knepigt att dem har en hållbarhet på 91 dagar utan synbar anledning utifrån innehållsförteckningen, men det känns ändå som goda, lättlagade alterntiv. Om man ena kan kalla det lättlagat, då soppan endast ska värmas såvida man inte vill ha något annat i. Hur som helst vill jag minnas att jag läst att det är bra att äta soppa ibland, eftersom man tvingas äta långsamt vilket gör att man får en större möjlighet att känna efter när man är mätt. Soppa är dessutom värmande och gott såhär på vintern.

Av Malin - 6 december 2008 17:17

iform.se kan man göra flera olika hälsorelaterade tester, om man har en stund över alternativt inget bättre för sig. Själv har jag precis gjort testet "Hur nyttigt äter du?" och fått resultatet Du äter nyttigt . Ingen större nyhet egentligen; jag vet att jag skulle kunna äta mindre choklad men undantaget det har jag en ganska god balans på vad jag äter. Med principen "du kan äta allt, men inte alltid" kommer man ganska långt.


Här är en länk till Iforms tester: http://www.iform.se/Crosslink.jsp?d=101&a=4611

Av Malin - 6 december 2008 13:14

- var spelet jag och Jessica ägnade oss åt igår. Det var ett frågesportsspel för 2-6 spelare från 15 år och var inte helt enkelt, för oss i alla fall. Frågorna var indelade i kategorierna dofter, dryck, saker som kostar, blandat och platser eller något sådant. Varken jag eller Jessica är särskild insatta i lyxprodukter, men hade roligt ändå - nu haar vi i alla fall lärt oss något.

Av Malin - 5 december 2008 19:55

Hade tänkt skriva ett blogginlägg om Aftonbladets artikel "Helgfyllan sabbar hälsoveckan" men nu ska jag kila iväg till en kompis, Jessica, för ännu en kväll i sällskapsspelens anda. Brukar bli att man fastnar med det ganska länge, så jag vill inte lova att inlägget kommer senare. Hörs imorgon, om inte tidigare!

Av Malin - 5 december 2008 18:28

Nu inviger jag Jannes nya laptop som han äntligen lyckats installera Windows XP på istället för Vista. Det är alltid skönt att använda det man är van vid. Idag har jag gjort ganska mycket känns det som: var på praktiken, snabb fika och en sväng på stan med Jannes syster och hennes son. Därefter följde dem med hem till mig en stund, eftersom jag skulle hämta lite saker och Cevin pratat om att hälsa på katterna och hunden igen. Nu är jag hemma hos Janne och väntar på att vår mat ska bli färdig. Vad resten av kvällen har att erbjuda vet jag inte, men börjar redan nu känna mig ganska trött så det återstår att se.


Här är en bild på min katt Sven (den helgråa) och hans syskon, när de var små förra våren. Sven bor kvar, medan de andra har flyttat.

Presentation

Omröstning

Äter du 500 gram frukt och grönsaker om dagen?
 Ja
 Jag försöker göra det
 Nej
 Nej, jag bryr mig inte om sådant

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards