Alla inlägg under november 2008

Av Malin - 23 november 2008 20:44

Under kvällen har jag agerat frisör åt min lillebror, eftersom han efter många om och men fått tillåtelse att skaffa lite av en tuppkam. Visst såg han lite snällare ut innan klippningen?

Av Malin - 23 november 2008 18:04

Nu har jag genomfört min storstädning med Sex and the city som sällskap. Jag tror inte att någon annan märker någon större skillnad, men rensningen gör en skillnad för mig. Visst finns det saker som jag fortfarande inte släpper taget om, men jag har i alla fall gjort ett övervägande nu. Jag slängde en hel del gamla posters, men när det kom till de enorma Titanic-posters jag har, blev jag villrådig. Faktum är att de aldrig lär komma upp på väggen igen, men ändå kunde jag inte med att slänga dem. De får ligga ett tag och kanske är jag mogen att göra mig av med dem vid nästa storstädning.


Det har varit ganska fint väder idag, så jag passade även på att vara ute en stund. Har varit så sysselsatt att jag helt glömt bort att äta, vilket resulterar i ett kraftigt godissug. Sitter därför och överväger om jag ska ta en promenad till kiosken, eller om jag ska äta något bättre. Frågan är vad?

Av Malin - 23 november 2008 13:42

Jag har tagit det väldigt lugnt hela helgen och nu tänkte jag ge mig på lite städning. I början av hösten läste jag boken ”Rensa i röran med Feng Shui” av Karen Kingston och blev inspirerad. Egentligen hade lusten att rensa bland alla grejer legat och grott ganska länge, men boken fick mig att verkligen göra slag i saken. Jag fick bra anledningar till varför man inte ska hålla fast vid en massa onödigt skräp. Jag kom ungefär halvvägs, men har därefter inte fått tummen ur att fortsätta. Idag känner jag att det är dags att återuppta arbetet.

Av Malin - 22 november 2008 21:27

Jag hade tänkt vänta med glögg tills första advent åtminstonde, men det har inte gått att låta bli. Har gått och funderat lite över om man ska se det som sen höst eller som vinter nu och lite glögg får det definitivt att kännas som vinter. Vart går gränsen mellan höst och vinter egentligen?


Läser man på wikipedia står det att "astronomiskt sett börjar vintern vid vintersolståndet runt den 21-22 december". Ur den synvinkel har vi alltså fortfarande höst, även om känslorna av vinter börjar smyga sig på. Egentligen är det väl julkänslor, som man helt enkelt förknippar med vinter.


Man kan även se det som att vintern börjar i december (kalendarisk synvinkel), alternativt när dygnsmedeltemperaturen varaktigt ligger under 0°C (klimatologisk årsindelning). Vinter eller ej, så närmar sig julen sig med stormsteg. Idag välkomnar jag vintern med lite av Blossas lättglögg, bara pepparkakorna som saknas.

Av Malin - 22 november 2008 15:37

Har gått och sniffat på Escadas Moon sparkle ett bra tag nu och idag säljs den på www.bellme.se för endast 199 kr. Jag har aldrig köpt något på bellme tidigare, men brukar gå in där och kika eftersom det är en ganska rolig affäridé. Bellme drivs av Isabella Löwengrip (blondinbella) och säljer en enda vara om dagen, till ett rabatterat pris. Just parfymer har en tendens att bli slutsålda tidigt, men i skrivande stund finns det fortfarande exemplar kvar av parfymen. "Erbjudandet är inte förutsägbart, det gäller bara under ett dygn och det handlar om ett begränsat antal" står det på hemsidan.

Av Malin - 21 november 2008 20:05

"Producerad i Sverige" och "Utan konserveringsmedel" är det som företag lockar konsumenter med idag. Tidigare idag skrev jag ett inlägg om e-nummer i mat och personligen tror jag inte att alla e-nummer per automatik är farliga, men genom att använda den formen av koder blir det väldigt svårt för oss konsumenter att göra medvetna val när vi köper mat. Idag åt Janne och jag tacos, varav jag upptäckte att tortilla bröden innehåller hela sex olika e-ämnen och utger sig för att vara helt utan konserveringsmedel. Vad är det då dem innehåller egentligen?


Lång hållbarhet sätter i gång en varningsklocka i mig. För ungefär en månad sedan köpte jag en pastasås i glasburk, som tydligt framhäver att den är helt utan konserveringsmedel. Därför blev jag ganska förbryllad när jag såg att såsen håller i över ett år, i oöppnat skick. "Vakuumförpackning" - förklarade butiksbiträdet för mig, men jag kan ändå inte riktigt släppa min skeptism.


Näringsdeklarationer tycks inte vara särskilt svårt att hitta på nätet, men med innehållsförteckningar är det lite värre. Med Aftonbladets artikel om McDonalds och Max burgare i åtanke, avsatte jag lite tid för att hitta deras innehållsförteckningar utan framgång. Må så vara att dem finns där någonstans, men de är i så fall ganska välmaskerade till skillnad från näringsdeklarationerna. Medvetenhet handlar för mig inte bara om energi-intag, utan även om vad det egentligen är vi stoppar i oss. Lightprodukter ger definitivt ett lägre energi-intag, men på vilken bekostnad?


Intresserad av vad du äter? På wikipedia hittad du en lista över vad olika e-nummer står för: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_E-nummer

Av Malin - 21 november 2008 09:29

”Våra hamburgare görs av 100 % rent benfritt nötkött. Det innehåller inga tillsatser, konserveringsmedel eller utdrygningsmedel” kan man läsa på McDonalds hemsida. Tydligen inget som stämmer om man väljer att äta något annat än nötkött. I dagens Aftonbladet skriver man om kycklingburgarna, som är fyllda av tillsatser. 


För att få ihop Max kycklingburgare ’Classic’ behövs 21 tillsatser, förutom en mängd andra ingredienser” skriver Aftonbladet och självklart häpnar man över att de ska behöva trycka in så mycket i en bit kyckling. Läser man vidare visar det inte riktigt var fallet; själva kycklingen innehåller två e-ämnen – tillsatser. Aftonbladet skriver ut en lista över de tillsatser som finns i burgarens olika beståndsdelar och vad e-numrena egentligen är för något. Mest tillsatser innehåller cheddarosten, hela åtta olika tillsatser.  


McDonalds är inte mycket sämre, med hela 14 tillsatser i sin burgare ”Chicken tasty”. Tur att inte jag äter kycklingburgare var min första reaktion, men det är väl egentligen en form av förnekelse. Vad som egentligen är aktuellt för debatt är att burgarna bara är ett typexempel, en hel del mat innehåller mängder med tillsatser för att det gör den billigare att producera.  


Läs aftonbladets artikel här: http://www.aftonbladet.se/matvin/article3820380.ab

Av Malin - 20 november 2008 20:39

Idag testade jag ytterligare ett step up-pass, men den här gången inte ett baspass. Inte helt onaturligt var det lite svårare att hänga med än på baspasset, men jag tyckte ändå jag klarade mig ganska bra. En nackdel var att eftersom det tog längre för mig att få grepp om rörelserna, det blev svårare att lägga lika mycket kraft i dem. Resultatet blev alltså att baspasset på 45 minuter kändes som en större genomkörare än detta 60-minuters pass. Möjligt att det skulle kännas annorlunda om jag gick ännu en vecka.

Presentation

Omröstning

Äter du 500 gram frukt och grönsaker om dagen?
 Ja
 Jag försöker göra det
 Nej
 Nej, jag bryr mig inte om sådant

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards